Apple brengt tv uit?

Volgens geruchten (anonieme Apple medewerkers*) zou Apple een televisie aan het ontwikkelen zijn. Veel details worden er niet gegeven, maar het kan wel zo zijn dat ook weer de tv een revolutionaire verandering gaat krijgen.

*= Apart overigens: nu Steve Jobs overleden is en dus niet meer aan het roer bij Apple staat, gaan anonieme Apple medewerkers praten over de zaken waar Apple mee bezig is?
Dat geeft me wel te denken, dat ze nu wel durven te praten…

Apple Television

Als Apple het goed aanpakt, dan kunnen ze als ze willen de toon van televisie bepalen. Inderdaad net zoals het is gegaan met iPhone en iPad.

De televisie zal niet meer gebruikt gaan worden om enkel tv kijken en films. Mede dankzij de AppStore zal het mogelijk zijn om inderdaad het weer te bekijken enzo, maar vooral belangrijk zijn (naar mijn idee):

games:
Het zal beginnen met simpel wordfeut en angry birds, maar snel zal de Unreal Engine ook op je TV draaien wat meteen een groot probleem zou kunnen worden voor de grote jongens van de game indrustrie (Nintendo,Playstation,Xbox – hoewel Kinect geniaal is). Wie toont mij de cijfers van games verkocht in de appstore vs. nintendo ds of ps portable?

sociaal tv kijken:
Neem iets simpels als hoe mensen naar programma´s kijken als The Voice of Holland: dat is al een sociaal gebeuren via Twitter. Bekijk dit filmpje eens: http://www.youtube.com/watch?v=6bxMV-pUOos, dit komt straks gewoon in een TV.

Cloudtv:
De TV als venster naar de cloud, net zo goed als je tablet en je smartphone is de tv al voor veel mensen met een mediacenter o.i.d. een scherm voor je foto´s, mail, filmpjes, contactpersonen, agenda enz enz.

We wachten het even af, wie weet wat er gaat gebeuren. Ik vind het wel spannend 🙂