Films en thuisbioscoop

Kim en ik zijn film liefhebbers, naast alle hobby’s die we al hebben, vinden we het ook leuk om regelmatig een film te bekijken. Soms gaan we naar de bioscoop in Sittard (Foroxity), Maasmechelen (Euroscoop), Hasselt (Kinepolis) of Maastricht (Pathé), maar we kijken ook vaak films thuis.

Intussen hebben we eigenlijk al het aanbod mogen proberen die er verkrijgbaar is via:

Netflix

Was in begint super, maar al snel waren uitgekeken op het aanbod. Iemand zei ooit eens: “je bent langer aan het zoek naar een leuke film om te kijken dan daadwerkelijk een film te kijken” en dat kan ik beamen. Het irriteerde me gewoon dat je niks kon vinden wat leuk was. Daarnaast (en ik geloof gerust dat het is opgelost): Netflix had geen DTS of Dolby 5.1 geluidsweergave. Dat kon sowieso niet via de browser. Dan kan misschien nu wel via native Windows / Mac apps. Vrienden zeggen nog steeds Netflix te hebben, omdat het veel aanbod voor kinderen heeft. Dat kan ik me levendig voorstellen, maar we hebben geen kinderen, dus voor ons niet echt relevant. 🙂

HBO

Netflix kostte in die tijd 8 euro; het vervelende was wel dat als je opzegt als early adopter dat je het niet meer voor die prijs zou krijgen als je terug zou willen. Pech, weg ermee. Nu HBO proberen via KPN glasvezel. Wow, het aanbod is veel leuker en moderner. We hebben hier echt veel leuke films gekeken. Het andere aan HBO is dat je gewoon een 3-tal zenders hebt, zowel in HD als SD (Standaard definition) waar continu films op worden gedraaid. Beland je bij het zappen in een spannende of leuke film, dan start je deze gewoon opnieuw en ga je lekker kijken. We hadden een aanbieding dat je HBO een half jaar voor 7,50 kon bekijken, daarna was het 15 euro en toen hebben we het opgezegd.

Film1

Want… Film1 had ook een aanbieding. En super, die was nog beter dan HBO, je had 5 zenders waar je uit kon kiezen. Dus dat was ook echt wel een genot. Dit hebben we ook een aantal maanden volgehouden en vanwege kosten weer eventjes stopgezet. Wat ik wel miste aan HBO was de serie Silicon Valley, dat was erg leuk en nu is seizoen 3 beschikbaar om te bekijken…dus hmmm HBO weer even nemen dan? maar wacht… HBO is niet meer beschikbaar bij KPN (en ook niet meer bij Ziggo). Dit, vanwege verlopen contracten of zoiets heb ik begrepen. Ik moet nog even uitzoeken of het wel beschikbaar is via Amazon of rechtstreeks. Maar om terug te komen bij Film1: dit is een echte aanrader als je een groot aanbod aan films wilt bekijken.

Videoland

Dit is de enige die we nog niet hebben geprobeerd. Op de een of andere manier voelt Videoland wat stoffig aan, alsof het alleen maar oud aanbod heeft. Misschien toch maar eens proberen als er een mooie aanbieding zich voordoet.

IMDB

Als vrienden vragen: heb je nog leuke films gezien, dan weet ik nooit wat ik onlangs heb gekeken. Daarom bij ik al een redelijke tijd bezig om alle bekeken films te waarderen op IMDB. Ik voeg ze ook aan lijsten toe. Nu heb ik 4 lijsten aangemaakt:

  1. Films die ik nog wil zien
  2. Films die ik heb gezien
  3. Geweldige films
  4. Films die emotioneel zijn (althans die me wel wat deden)

Wat ook grappig is, is dat we een tijdje terug met een ander vriendenkoppel eens benoemden wat je knappe acteurs/actrices vonden. Wat je niet zou verwachten is dat de dames, onze vrouwen maar liefs 40 acteurs zo uit de mouw schudden waar ze wel een beschuitje mee zouden willen eten en wij mannen, met pijn en moeite 2 actrices kunnen bedenken. Hoe kan dat toch? Zijn we een nerd of hebben we dat verdrongen ofzo als man haha. Enfin, dan ook maar even een lijstje aangemaakt met actrices, kom ik er een tegen waarvan ik denk ja.. dan voeg ik deze toe aan de lijst.