Oude retro of jaren 80 computer huren?

Dat is mogelijk. Soms kan het wenselijk zijn om een of een aantal retro computers te huren voor filmopnames in een setting voor de jaren 80. In die tijd werden met name op kantoren IBM 5150 computers gebruikt.

Aangezien ik een leuke collectie heb verzameld, krijg ik soms al de vraag om retro computers te verhuren. Nu is het zo dat deze computers erg moeilijk te vervangen zijn als ze kapot gaan. Het is daarom iets duurder om deze computers te huren dan een normale werkstation.

Het is ook belangrijk om te weten wat een computer moet kunnen: moet deze werken of is het oke dat deze tentoon wordt gesteld bij bijvoorbeeld filmopnames / fotosettings.

Andere momenten waarbij het zinvol is om een retro computer te huren:

  • beurzen (uitstallen van oude computers vs nieuwe technologie)
  • demonstraties op locatie
  • filmopnames
  • fotografie settings voor bijvoorbeeld magazines
  • scholen die computer geschiedenis geven
  • etc

Het uiteindelijk doel is om kennis te delen, de computers te preserveren (in stand houden) en ze te tonen aan de wereld en jongere generaties. Het geld wat ik/we hiermee verdienen is om nog meer computers te redden van de afvalberg en mogelijk een echt retro computer museum te starten.

Huurprijs

Bij elke computer staat de huurprijs benoemd. Staat een gewenste computer er niet bij, vraag mij even. Ik heb ook veel commodore computers. Bekijk het huidige aanbod.

Borg

Wanneer je een computer of meerdere computers van ons huurt, dan moet je een borg betalen. Dit is enkel om het risico af te dekken dat de computer beschadigd of niet wordt geretourneerd. Het borgbedrag krijg je uiteraard zo snel mogelijk weer terug, zodra de computer op tijd is ingeleverd. Bij schade of vermissing wordt het bedrag niet geretourneerd.

Inpakken en vervoer

Ophalen
De voorkeur van mij/ons is natuurlijk dat je de computer zelf komt ophalen. Wij kunnen de computer eventueel inpakken in een doos. Per computer kost dit 10 euro excl. btw.

Brengen
Wij kunnen indien mogelijk de computer bezorgen; indien mogelijk rekenen wij hiervoor een af te spreken bedrag. Bezorgen gebeurt enkel door ons in de regio Limburg.

Versturen en terugsturen
De meeste computers hebben delicate onderdelen. De IBM’s hebben harddisks die niet goed tegen een stootje kunnen. In het allerlaatste geval willen we dit doen, maar wellicht wordt het dan een koerier. De prijzen kunnen we ter plekke bekijken. Indien we de computer opsturen per post, dan moet er zeker een verzekering worden afgesloten. Bij het terugsturen verwachten we dat de computer op dezelfde manier weer wordt verpakt en met dezelfde voorwaarden wordt teruggestuurd.

Praktisch

Mocht er interesse zijn in het huren van een of meerdere computers, dan laat even weten per mail wat je nodig hebt. Dan stellen we een overeenkomst op die je kunt bevestigen. Vervolgens krijg je een factuur met de het borg bedrag dat je over kunt maken. Zodra alles is geregeld zorgen we ervoor dat je je computer(s) krijgt.