Vintage computer verzamelaar

Ik ben een fanatieke retro computer verzamelaar. Ik heb samen met Kim een eigen ruimte waar we de computers uitstallen in een showcase, dit is een soort privé-museum, waar geïnteresseerden op afspraak zeker welkom zijn. De collectie kun je vinden op zowel de Computer Historisch Museum website als ook de retrocomputerverzamelaar website.

Het doel is om computers, software, informatie, geschiedenisverhalen en andere oude artefacten te preserveren. Hierbij ontstaan ook nevenprojecten zoals het inlezen van oude media, hiervoor is een aparte website RetroData opgericht.  Daarnaast zijn we ook bezig met het vastleggen van informatie in de vorm van video’s, interviews en andere manieren om de computergeschiedenis vast te leggen.

Heb je een retro-computer, waarvan je denkt dat deze wel in een museum zou passen en je zou dit graag willen schenken, neem dan contact met mij op. Dat mag via deze website, maar wellicht is het beter via de Computer historisch museum website.
Uiteraard staan we er altijd open voor om de verzendkosten te betalen bij een schenking, maar het mooiste is natuurlijk altijd als je zelf het verhaal achter de computer komt vertellen. De verhalen achter een computer maken juist de computer meer waard dan zijn hardware.

Maar mocht je iets anders hebben waarvan je denk dat we het interessant zouden kunnen vinden: stuur me even een mailtje.